Jaartraining

Vrouw-zijn in alle fasen van het Wijsheidswiel

Ben je op zoek naar minder moeten en meer genieten en heb je de bereidheid tot zelfreflectie en persoonlijke groei? Dan is deze training iets voor jou.
Tijdens de jaartraining ‘Vrouw-zijn in alle fasen van het Wijsheidswiel’ doorleven we de vier archetypen van het vrouw-zijn om kennis te maken met de wijze vrouw in ons. De wijze vrouw die haar vrouwelijke essentie voluit leeft.

Vrouw-zijn in alle fasen van het Wijsheidswiel is een transformerende jaartraining voor vrouwen die zich willen verbinden met hun vrouwelijke natuur. Die op zoek zijn naar meer rust en zachtheid. Naar vertrouwen op innerlijke wijsheid en intuïtie. Naar minder moeten en meer genieten. Voor vrouwen die bereid zijn naar zichzelf te kijken en zich willen ont-wikkelen tot wie ze in essentie zijn.

De reis door het wijsheidswiel

Een reis van 9 maanden waarin we door alle fasen van het Wijsheidswiel gaan. Een traject van bewustwording waarin we de kwaliteiten van de 4 vrouwelijke archetypes omarmen; het onbevangen meisje, de innerlijke moeder, de magische vrouw en de Crone. Alle vier hebben ze ons iets waardevols te brengen, elk op haar eigen manier. Een bijzondere periode waarin we ons bewust worden van overlevingsmechanismen, patronen gaan herkennen en doorbreken. Waarin we oude pijn loslaten en helen zodat we ons ‘vrouwelijke zijn’ weer voluit kunnen leven.

In de veilige bubbel van een vaste groep vrouwen maken we samen een innerlijke reis van bewustwording en groei. Doordat we langere tijd met elkaar verbonden zijn, groeit het vertrouwen en kan een intense onderlinge verbinding ontstaan waarbinnen het mogelijk is jezelf helemaal te laten zien met alles wat er is. Gaandeweg het traject raken we steeds meer lagen aan waarop diepgaande heling kan volgen en transformatie de kans krijgt echt te verankeren.

‘Vrouw-zijn in alle fasen van het wijsheidswiel’ bestaat uit 5 weekenden van vrijdag t/m zondag met tussenpozen van ca. 2 maanden waarin je contact hebt met je supportgroep voor onderlinge steun en het uitwisselen van ervaringen.

Weekend 1 (25-27 oktober 2024) – Het Onbevangen meisje ontwaakt;
Het eerste weekend staat in het teken van het onbevangen kind dat met een nieuwsgierige blik kijkt, dat speelt en plezier heeft. Dat vanuit een gezond basisvertrouwen leeft en zich veilig voelt. We ontmoeten de maagdelijke onschuld in ons, het Ik-je dat haar veiligheid zoekt in haar eigen omgeving. We gaan ons opnieuw verbinden met de veiligheid en vertrouwen in onszelf en herstellen onze systemische plek. Spelenderwijs mogen alle emoties er zijn.

Weekend 2 (13-15 december 2024) – De Innerlijke moeder ontwaakt;
Een weekend waarin we contact maken met onze innerlijke ‘moeder’. Haar creatiekracht huist in haar energetische baarmoeder. Ze is in verbinding met haar levensenergie, bewoond haar lijf met zachtheid en kan daarvan genieten. Met haar empathisch vermogen verbindt ze zich met anderen. We ontmoeten de innerlijke moeder in ons. Ontdekken of ze net zo goed voor zichzelf zorgt als voor anderen. Ervaren of het haar lukt echt te landen in haar bekken. Of ze in staat is haar zintuigen te volgen. Een weekend waarin we aandacht besteden aan wat hierin geheeld mag worden.

Weekend 3 (14-16 februari 2025) – De Levenslustige vrouw ontwaakt;
Het derde weekend staat in het teken van de levenslustige vrouw die op vrouwelijke wijze creëert. Die vertrouwt op haar talenten en ervaringen. De vrouw die weet wat ze waard is, goed voor zichzelf zorgt en haar dromen waar maakt. Het zorgen voor anderen is voorbij, het gaat nu over haar. Ze staat volop in het leven, weet haar grenzen te stellen en verlangens te claimen zonder dat ze anderen te kort doet. Een weekend waarin we onze magische vrouw centraal stellen, inzicht krijgen in wat ze nodig heeft en oefenen met wat ze te leren heeft.

Weekend 4 (9-11 mei 2025) – De Godinnelijke vrouw ontwaakt;
Het vierde weekend staat in het teken van de Crone, de vrouw die rust en stilte heeft verinnerlijkt. Die reflecteert op het leven daarbij kan putten uit haar enorme bron van levenswijsheid. Haar maancyclus is over, terwijl het weten voort leeft. Haar spiritualiteit is gezien. Ze is zich bewust van de eindigheid van het leven en voelt ook het begin. Het draait om haar ziel. Een weekend waarin we ons ontdoen van de sluiers die nog resten.

Weekend 5 (20-22 juni 2025) – De Wijze vrouw leeft!
In het afsluitende weekend versmelten de vier archetypen tot één geheel. Als bron van levenskracht voor de wijze vrouw. Zij belichaamt haar essentie en straalt vitaliteit uit. Ze neemt regie over haar eigen pad en leeft voluit haar leven met alles wat er is.
Als wijze vrouwen blikken we terug, herkennen alle fasen in onszelf. We verankeren onze ervaringen met praktische oefeningen voor het dagelijks leven. Zo blijven we voor altijd verbonden met onze geheelde wijze vrouw. Een feestelijk weekend waarin we op vrouwelijke wijze afronden en onze vrouwelijke essentie vieren.


Helende weekenden

Vijf weekenden waarbij we uit de waan van de dag stappen en in ons lijf zakken. Weekenden waarin we ons laten meevoeren door de Yin energie. Waarin we vertragen, verstillen en verzachten. In de veilige vrouwenbedding verbinden we ons. Met onszelf en de vrouwen in de groep. Samen maken we de reis naar binnen waarbij we ons gesteund weten door elkaar. Een reis van bewustwording, inzicht en heling.

De weekenden starten op vrijdag om 16.00 uur zodat we kunnen landen. Samen eten, ervaringen delen en bijpraten als overgang naar het programma van dat weekend. Tijdens de weekenden gebruiken we een mix aan werkvormen zoals lichaamswerk, dans, meditatie, systemisch werk, ademwerk, deelronden en rituelen. Tussendoor nemen we ruim de tijd voor de maaltijden. En is er voldoende gelegenheid om bijvoorbeeld te rusten, even de natuur in te gaan of iets te schrijven. We sluiten het weekend op zondag om 16.00 uur zodat je rustig kunt schakelen naar het leven van alledag.

Iets voor jou?

Voel je je aangesproken door deze jaartraining en heb je de bereidheid om naar jezelf te kijken? Dan is deze training zeker iets voor jou. Ervaring op dit pad is niet noodzakelijk. Of dit nu je eerste retraite is of je bent al jaren onderweg, in deze groep is iedereen gelijk en waardevol. Of je nu veel of weinig levenservaring hebt, elke vrouw draagt bij vanuit haar levensfase. (In de praktijk hebben we gemixte groepen met vrouwen van ca. 30 tot ver in de 60 jaar). Weet dat elke eerste ontmoeting voor iedereen spannend is, de ervaring leert dat het slechts een paar uur duurt voordat iedereen zich veilig en vertrouwd voelt binnen de groep. Weet ook dat twijfel een belangrijke stap is in de reis naar jouw essentie. Neem gerust en vrijblijvend contact met een van ons op om kennis te maken, je vragen te stellen of te overleggen.

Zelf vrouwencirkels organiseren?

Deze training is ook perfect voor jou als je vrouwencirkels wilt begeleiden en een sterke basis wilt leggen voor jouw cirkel. Het aanbod zal je inspireren om je eigen wijsheid te ontdekken en verder te ontwikkelen. Tijdens deze training ga je op ontdekkingsreis naar jezelf en kom je erachter welke wijze bij jou past. Omdat elke vrouwencirkel anders en uniek is, biedt het verkennen van jouw eigen vrouwelijke wijsheid een veilige ruimte voor de groep vrouwen. Jij bent degene die de ondersteuning biedt aan de groep.

Praktisch

  • Een helende traject van 9 maanden waarin je een innerlijke reis maakt naar jouw vrouwelijke essentie
  • 5 transformerende weekenden van vrijdag 16.00 tot zondag 16.00 uur, tussendoor contact met jouw supportgroep
  • Volledig verzorgd verblijf in de Deelgenoot in Empe met vegetarische maaltijden en luxe 2-persoonskamers
  • Uitwisseling normaal € 2650,- (inclusief overnachtingen, maaltijden en programma)
  • Je kunt je plek nu al reserveren. Doe je dat voor 1 juli dan krijg je ook nog eens € 200,- vroegboekkorting
  • In termijnen betalen is mogelijk. Mocht de prijs ook dan nog een obstakel zijn laat het ons weten

Aanbevelingen

Dit mag elke vrouw ervaren; de combi van de begeleiding, de omgeving, de verzorging en het programma’ – ‘Een warm bad met vrouwen die durven delen, kwetsbaar zijn en elkaar dragen’ – ‘Thuiskomen in mijzelf. Vertragen en naar binnen gaan, landen, écht tevreden!’ – ‘Een aanrader. Je moet het zelf ervaren, woorden kunnen het niet vertellen’ – ‘Een heerlijke bubbel met 10 vrouwen een innerlijke reis maken. Met verdriet, lol en veel plezier’

Deze aanbevelingen zijn gegeven op onze meerdaagse retraites. De ervaringen in deze op zichzelf staande vrouwenweekenden waren aanleiding tot het ontwikkelen van deze jaartraining. We merken dat er behoefte is aan meer dan een weekend alleen. En tegelijkertijd voelen we dat we met onze schat aan kennis en ervaring meer kunnen bieden. De jaartraining van 5 weekenden zorgt ervoor dat we nog dieper in ons vrouwelijke Zijn kunnen zakken en ont-wikkeling de tijd heeft echt te verankeren.

Over het programma

‘Wat ik knap vindt is dat jullie iedereen weten te raken’ – ‘Mooie kijk op verschillende soorten vrouwenwerk. Smaakt naar meer’ – ‘Genoeg diversiteit, afgestemd op behoefte. Goede opbouw en kwaliteit’ – ‘Wat ik hoopte aan te kunnen kijken kwam aan bod met heel veel waardevolle momenten’ – ‘Er zat ook fijn ‘lucht’ in het programma’

Over de samenwerking van Marouska en Leonie

‘Integer en zó op de persoon afgestemd’ – ‘Warm, betrokken en liefdevol’ – ‘Ruimte voor een ieder’ – ‘Jullie zijn samen mooi afgestemd’ – ‘10 punten fantastisch!’