Vrouwelijk goud

Het is tijd dat onze vrouwelijke kwaliteiten weer op waarde geschat worden. Het is tijd dat we aandacht besteden aan de waarde van vrouwelijke energie. Dat we rust en stilte eren. Dat we luisteren naar onze intuïtie. Onze innerlijke wijsheid waarderen. Op vrouwelijke wijze creëren. Het is tijd dat ons vrouwelijk goud weer gaat sprankelen.

In de afgelopen eeuwen is mannelijke energie de norm geworden. Ratio is leidend, doelen staan voorop en voor prestaties krijg je applaus. De buitenwereld is belangrijk en strategie is bepalend. Het licht is graag gezien. Ten koste van de vrouwelijke energie die nog steeds onderdrukt wordt. Voor rust en stilte is nauwelijks tijd. Gevoel stoppen we het liefst weg en intuïtie als leidraad is veelal ongepast. Niet weten is geen antwoord en overgave maakt kwetsbaar.

Vrouwelijke en mannelijke energie zijn als Yin en Yang. Het een kan niet zonder het ander. Yang heeft Yin nodig en Yin heeft Yang nodig. Harmonie ontstaat als Yin en Yang in balans zijn. Dat geldt in het grote geheel op deze wereld, dat geldt voor het individu. Maakt niet uit of je vrouw of man bent. Vrouwelijke en mannelijke energie zit in ons allemaal, hebben we ook allebei nodig. De huidige norm mag verschuiven. Zodat er een dynamisch evenwicht ontstaat tussen het vrouwelijke en het mannelijke. Elk met unieke kwaliteiten en toegevoegde waarde. Samen is het meer. Alleen samen brengt het harmonie.

Het is tijd dat we rust en stilte eren, onze innerlijke wijsheid omarmen, onze intuïtie weer waarderen. Het is tijd dat we ruimte maken voor de vrouwelijke wijze, dat we ons vrouwelijk goud weer laten sprankelen.