Retraite

De Wijze Vrouw Ontwaakt! meerdaagse retraite

 • Regeert je hoofd, leef je vanuit je agenda?
 • Wil je even weg uit de waan van de dag, de gebruikelijke patronen?
 • Heb je behoefte aan werkelijk ervaren wat belangrijk is voor jou?
 • Te voelen wat je lijf, je energie en je innerlijke wijsheid te vertellen hebben?

De lente is in aantocht. Het oude mag afgeschud. Het nieuwe kan ontkiemen. Mag gaan groeien. Onze retraite sluit daar mooi op aan. We stappen uit de waan van de dag en zakken in ons lijf. We laten ons meevoeren door de Yin energie. Vertragen, verstillen en verzachten. In de veilige vrouwenbedding verbinden we ons. Met onszelf en onze innerlijke wijsheid. We laten los wat is geweest. Helen wat zich aandient. Maken plaats voor het nieuwe. Creëren wat mag groeien. Het is lente en de wijze vrouw mag gaan ontwaken.


De wijze vrouw ontwaakt!

Van oudsher kwamen vrouwen bij elkaar. Om zich te verbinden, te rusten en ervaringen te delen. Vrouwelijke wijsheid werd gewaardeerd en de vrouwelijke wijze gerespecteerd. Tot de mannelijke manier leidend werd. Yang de boventoon ging voeren. Vrouwen voegde zich, verloochenden hun innerlijke wijsheid om te overleven. Nog steeds is Yang dominant. In onze maatschappij en vaak ook in onszelf. We schikken ons naar de mannelijke norm. Zijn in actie, presteren en beslissen veelal rationeel. Gaan vaak voorbij aan onze vrouwelijke natuur. Die vraagt om rust en reflectie. Om naar binnen te keren en contact te maken met de wijsheid die in ons huist. Om te laten ontstaan vanuit de stilte. De vrouwelijke wijze hebben we nodig naast de mannelijke manier. De zachte vrouwelijke Yin kracht naast de Yang zorgt voor meer balans in onszelf.

Laten we elkaar ont-moeten en her-inneren:

 • We stappen uit de waan van de dag en landen in ons lijf
 • We maken contact met onze vrouwelijke kracht en innerlijke wijsheid
 • We laten los wat is geweest, ontstaan wat mag gaan komen.
 • We transformeren en creëren
 • We gaan met rust en zachtheid, meer in balans de lente in

Aanbevelingen

‘Dit mag elke vrouw ervaren; de combi van de begeleiding, de omgeving, de verzorging en het programma’ – ‘Een warm bad met vrouwen die durven delen, kwetsbaar zijn en elkaar dragen’ – ‘Thuiskomen in mijzelf. Vertragen en naar binnen gaan, landen, écht tevreden!’ – ‘Een aanrader. Je moet het zelf ervaren, woorden kunnen het niet vertellen’ – ‘Een heerlijke bubbel met 10 vrouwen een innerlijke reis maken. Met verdriet, lol en veel plezier’

Gun jij jezelf ook zo’n ervaring?

 • Donderdag 11 april 19.00 uur t/m zondag 14 april 16.00 uur.
 • Interactief en transformerend programma.
 • Verblijf in de Deelgenoot in Empe inclusief vegetarische maaltijden, koffie/thee en tussendoortjes.
 • Drie overnachtingen in een gedeelde luxe 2-persoonkamer met eigen badkamer.

Voor deze laatste editie van ‘De Wijze Vrouw Ontwaakt!’ is het maximaal aantal deelnemers bereikt. Voorlopig organiseren we geen op zich zelf staande vrouwenweekenden meer. We merken dat er behoefte is aan meer dan een weekend alleen. En voelen tegelijkertijd dat we met onze schat aan kennis en ervaring ook meer kunnen bieden. In oktober starten we daarom met een jaartraining van 5 weekenden waarin we nog dieper in ons vrouwelijke zijn kunnen zakken en ont-wikkeling de tijd heeft echt te verankeren. Hiervoor zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar.